Verdiepingsdag Mindfulness en trauma met Hiske van Ravesteijn & Marloes Huijbers

Het beoefenen van meditatie is niet zonder risico. Bij mensen die traumatische ervaringen hebben, is voorzichtigheid geboden bij het doen van mindfulness oefeningen. Tijdens meditatie kunnen deze ervaringen je overspoelen, wanneer je niet de juiste handvatten hebt. In deze nascholing bespreken we hoe je als trainer aanwijzingen voor trauma kunt herkennen bij deelnemers. Hoe zorg je ervoor dat deelnemers binnen hun ‘window of tolerance’ kunnen blijven? Er is aandacht voor het aanpassen van de oefeningen zodat je mindfulness op een manier kunt aanbieden die veiligheid en stabiliteit biedt. Naast het bespreken van de theorie is er ruimte om ervaringen te delen, dilemma’s in te brengen en samen te oefenen.

Deze verdiepingsdag zit inmiddels vol.
Als u zich aanmeld wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

2009-Botanische tuin-39

Praktische informatie

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers (VMBN cat. 1 en 2).

De verdiepingsdag vindt plaats in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, Reinier Postlaan 4, 6525 CG in Nijmegen. Het centrum is te te bereiken via interne looproute 974 en bevindt zich op verdieping -1.

Zaterdag 25 september van 10.00 – 17.00 uur.

De kosten bedragen € 95,- (excl. lunch, incl. koffie/thee).

Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.

Bij annulering vóór 01-09-2021 worden de deelnamekosten minus administratiekosten € 35,- gerestitueerd. Bij annulering na 01-09-2021 vindt geen restitutie plaats.

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.