Insight dialogue verdiepingsdag met Bart van Melik

We worden met veel geconfronteerd: politieke verdeeldheid, groeiende sociale en economische ongelijkheid, natuurrampen & oorlogen. Hierover wordt veel gepraat; echter vaak vanuit gewoonte en meestal zonder mindfulness.
Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie, terwijl we spreken en luisteren.

Thema voor deze dag is: ‘De les van de vier boodschappers die ons wakker schudden: de oude persoon, de zieke persoon, het overleden lijf en de wijze. Wat is echt belangrijk in dit korte en onbestendige leven?

Deze retraitedag is een uitnodiging om te oefenen met de lessen van de Boeddha over dit thema en deze te onderzoeken. Het oefenen met de richtlijnen van Insight Dialogue zal ons als trainers helpen om de houdingskwaliteiten die nodig zijn voor inquiry verder te verdiepen.

Bart van Melik mindfulness Radboudumc Centrum voor Mindfulness

Bart van Melik

Bart van Melik Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Praktische informatie

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in jouw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.

De verdiepingsdag vindt plaats in het Radboudumc Experience Center.

Donderdag 6 juli 2023 van 10.00 – 17.00 uur

De kosten voor deelname bedragen € 115,-.

Deze scholing is geaccrediteerd door het Mindfulness Register.

Nascholing Inquiry: 3 punten
Nascholing MBP, PE voor fysieke uren: 3 punten

Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail.

Bij annulering voor 8 juni 2023 worden de deelnamekosten gerestitueerd min administratiekosten (€ 35,-).

Indien je de verdiepingsdag na 8 juni 2023 annuleert vindt er geen restitutie plaats.

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.