6-daagse retraite – De vier velden van mindfulness

Het beoefenen van mindfulness heeft zijn wortels in de boeddhistische traditie. De leerrede waarin de Boeddha uitlegt wat de beoefening van mindfulness inhoudt, is de satipatthana sutta. Naar aanleiding van deze tekst oefenen we hoe we mindfulness kunnen cultiveren in meditatie, en ook hoe we het kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

In deze retraite worden de vier velden van mindfulness (lichaam, gevoelens, geest, dhamma’s) uit deze sutta onderzocht. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de zogenaamde hindernissen, de obstakels die we tegenkomen in het oefenen, niet alleen op het kussen maar ook in het leven zelf. Tenslotte zal de begeleiding gericht zijn op het ontwikkelen van innerlijke vriendelijkheid, die juist kan helpen bij het oefenen, vooral ook op momenten dat we het lastig hebben.

Deze retraite is toegankelijk voor iedereen met enige meditatie ervaring die zijn/haar beoefening wil verdiepen. Met name mindfulnesstrainers, of mensen die eerder een mindfulnesstraining gedaan hebben, zijn van harte welkom om op deze manier meer kennis te maken met de Boeddhistische wortels van mindfulness.

Deze retraite voldoet aan de lidmaatschapscriteria van de VMBN. Klik hier voor meer informatie.

Januari 2024
Dinsdag 2 januari 2024 (16.00 uur) t/m zondag 7 januari 2024 (16.00 uur) 
Begeleiders: Nicole Schoonbrood & Anne Speckens
Locatie: Franciscushuis

De begeleiders zijn allen mindfulness­trainer en hebben de Bodhi College Dharma Teacher Training voltooid.

Totaal: €995,-

Kostenspecificatie: €545,- verblijfs- en organisatiekosten + €450,- begeleidingskosten.

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 weken de bevestiging met aanvullende informatie informatie op het door u opgegeven e-mail adres.

De annuleringsregeling voor deze retraite zal op korte termijn bekend zijn.

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.