5-daagse retraite – De vier velden van mindfulness

Het beoefenen van mindfulness heeft zijn wortels in de boeddhistische traditie. De leerrede waarin de Boeddha uitlegt wat de beoefening van mindfulness inhoudt, is de satipatthana sutta. Naar aanleiding van deze tekst oefenen we hoe we mindfulness kunnen cultiveren in meditatie, en ook hoe we het kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

In deze retraite worden de vier velden van mindfulness (lichaam, gevoelens, geest, dhamma’s) uit deze sutta onderzocht. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de zogenaamde hindernissen, de obstakels die we tegenkomen in het oefenen, niet alleen op het kussen maar ook in het leven zelf. Tenslotte zal de begeleiding gericht zijn op het ontwikkelen van innerlijke vriendelijkheid, die juist kan helpen bij het oefenen, vooral ook op momenten dat we het lastig hebben.

U kunt zich inschrijven voor de retraite van februari 2023 tot 20 december 2022

Deze retraite is toegankelijk voor iedereen met enige meditatie ervaring die zijn/haar beoefening wil verdiepen. Met name mindfulnesstrainers, of mensen die eerder een mindfulnesstraining gedaan hebben, zijn van harte welkom om op deze manier meer kennis te maken met de Boeddhistische wortels van mindfulness.

Deze retraite voldoet aan de lidmaatschapscriteria van de VMBN. Klik hier voor meer informatie.

Februari 2023
Zondag 12 februari (16.00 uur) t/m vrijdag 17 februari (16.00 uur) 
Begeleiders: Nicole Schoonbrood & Anne Speckens
Locatie: Franciscushuis

Je kunt je voor deze retraite inschrijven tot 20 december 2022

Augustus 2023
Vrijdag 18 augustus (16.00 uur) t/m woensdag 23 augustus 
Begeleiders: Wibo Koole & Nicole Schoonbrood
Locatie: Franciscushuis

De begeleiders zijn allen mindfulness­trainer en hebben de Bodhi College Dharma Teacher Training voltooid.

€ 450,- (begeleiding en administratieve kosten).

Plus eenpersoonskamer met volpension:
€475,- (Franciscushuis)

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 weken de bevestiging met aanvullende informatie informatie op het door u opgegeven e-mail adres.

Annulering van deelname is mogelijk tot een maand voor de start van de retraite. In dat geval geven we het hele bedrag terug minus €100,- aan administratieve kosten voor de annulering.

Bij annulering tussen een maand en twee weken voorafgaand aan de startdatum restitueren we 50% van het bedrag.

Annulering korter dan twee weken voorafgaand aan de startdatum betekent dat het volledige bedrag verschuldigd blijft en geen restitutie plaatsvindt. Wel bestaat de mogelijkheid om je te laten vervangen, mits je vervanger aan de voorwaarden van de doelgroep voldoet. Ook is het mogelijk je aanmelding te verschuiven naar een volgende startdatum van dezelfde training.

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.