Nieuws

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Workshop mindfulness voor studenten Radboud Universiteit

Studeren is naast een leuke en spannende tijd, vaak ook een tijd van veel stress. Daarom verzorgden Imke Hanssen en Linda Cillessen een introductie workshop mindfulness aan de nieuwe lichting eerstejaars psychologiestudenten van de Radboud Universiteit, op een bijzondere locatie.

Mindfulness staat alom bekend als stress reductie methode, en is hierin bewezen effectief. Ook studenten kunnen baat hebben bij de stress reducerende werking van mindfulness. Een workshop mindfulness was daarom onderdeel van het introductieprogramma van opleiding Psychologie van de Radboud Universiteit.

De workshop werd verzorgd door Imke Hanssen en Linda Cillessen bij skatepark en evenemententerrein Waalhalla. De zaal die gewoonlijk wordt gebruikt voor feestjes, compleet met bar en podium, was het decor voor de twee workshops over mindfulness. De lichteffecten in de zaal met op de achtergrond muziek en geluiden van het naastgelegen skatepark, zorgden voor een bijzondere sfeer.

In twee interactieve workshops leerden de studenten wat mindfulness is, en vooral ook wat mindfulness niet is. Ook stonden er uiteraard enkele korte meditaties op het programma, en leerden de studenten middels een visualisatieoefening dat gedachten geen feiten zijn. De workshops werden goed bezocht, en zowel de studenten zelf als de organisatie van de introductieweek waren erg enthousiast.

Studenten zich verder willen verdiepen in mindfulness kunnen uiteraard een training bij ons volgen, maar het is ook mogelijk om bij het Centrum voor Mindfulness een (onderzoeks)stage te doen of een scriptie te schrijven. Interesse? Neem dan contact op met imke.hanssen@radboudumc.nl.

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.