Nieuws

Verdiepingsdag Mindfulness & Trauma | Zaterdag 18 maart 2023

We zijn erg enthousiast om te mogen aankondigen dat er weer een verdiepingsdag Mindfulness & Trauma is ingepland! Op zaterdag 18 maart 2023 zullen Hiske van Ravesteijn en Marloes Huijbers nader ingaan op dit thema.

Het beoefenen van meditatie is namelijk niet zonder risico. Bij mensen die traumatische ervaringen hebben, is voorzichtigheid geboden bij het doen mindfulness oefeningen. Tijdens meditatie kunnen deze ervaringen je overspoelen, vooral wanneer je niet weet hoe hiermee om te gaan. In deze nascholing bespreken we hoe je als trainer aanwijzingen voor trauma kunt herkennen bij deelnemers. Hoe zorg je ervoor dat deelnemers binnen hun ‘window of tolerance’ kunnen blijven?

Er is aandacht voor het aanpassen van de oefeningen zodat je mindfulness op een manier kunt aanbieden die – wanneer nodig-  meer veiligheid en stabiliteit biedt. Naast het bespreken van de theorie is er ruimte om ervaringen te delen, dilemma’s in te brengen en samen te oefenen.

Mindfulnesstrainers (VMBN cat. 1 & 2) zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze verdiepingsdag. De kosten voor deelname bedragen €105,-.

Meer informatie en aanmelden via de informatiepagina Verdiepingsdag Mindfulness & Trauma

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.