Nieuws

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Verdiepingsdag Insight Dialogue o.l.v. Bart van Melik

Thema: Wijs Spreken: Hoe doe je dat?

We worden met veel geconfronteerd: een wereldwijde pandemie, politieke verdeeldheid en groeiende sociale en economische ongelijkheid. Hierover wordt veel gepraat; echter vaak vanuit gewoonte en meestal zonder mindfulness.
Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie terwijl we spreken en luisteren.

Deze retraitedag is een uitnodiging om te oefenen met de praktische instructies van de Boeddha over verstandig spreken: kun je ervan afzien iets te zeggen dat niet nuttig is? Alleen spreken wat waar en nuttig is? En weten wanneer je moet spreken – zelfs als het onprettig is voor anderen?

Ondersteund door praktische meditatie-instructies zullen we onderzoeken hoe we condities kunnen creëren om aandachtig te luisteren en de waarheid te spreken.

Voor wie?

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in uw persoonlijke  leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training  Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.

Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Praktische informatie

Locatie
De verdiepingsdag vindt plaats in het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, Reinier Postlaan 4, 6525 CG in Nijmegen. Het centrum is te te bereiken via interne looproute 974 en bevindt zich op verdieping -1. De mogelijkheid bestaat dat deze verdiepingsdag online zal worden gegeven. Indien niet wenst deel te nemen aan een online verdiepingsdag, geef het dan aan bij het inschrijfformulier.

Datum & tijd
Dinsdag 22 december 2020 van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten
De kosten bedragen € 85,- (excl. lunch, incl. koffie/thee).

Meer informatie over de Verdiepingsdag Insight Dialogue met Bart van Melik

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.