Nieuws

Meta-analyse naar mindfulness based interventies voor kankerpatiënten in de top 10 meest gelezen artikelen

We zijn enthousiast om te mogen delen dat onze meta-analyse naar mindfulness based interventies voor kankerpatiënten (gepubliceerd in augustus 2019) behoort tot de top 10 meest gelezen artikelen in het tijdschrift Psycho-Oncology!

In dit artikel worden 29 onderzoeken samengevat waaruit blijkt dat mindfulness based interventies effectief zijn in het verminderen van psychologische stress bij patiënten met kanker.

Lees het volledige artikel Mindfulness-based interventions for psychological and physical health outcomes in cancer patients and survivors: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials

Hoewel effectief, vinden veel patiënten deelname aan de fysieke mindfulnesstraining lastig vanwege klachten als vermoeidheid of pijn van de behandeling. Het is daarom belangrijk om ook te onderzoeken of het aanbieden van online mindfulnessinterventies net zo effectief is in het verminderen van psychische klachten. Momenteel zijn wij zelf bezig met een onderzoek naar online mindfulness voor (ex-)kankerpatiënten.  Bekijk de pagina van het BUDDY-onderzoek voor meer informatie.

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.