Nieuws

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Landelijk mindfulness symposium 2019

Op vrijdag 4 oktober 2019 organiseert het Radboudumc Centrum voor Mindfulness het Landelijk Mindfulness Symposium.

Dit jaar staat het thema “Ethiek” centraal voor het ochtendprogramma. Een thema dat misschien associaties oproept met een wat stoffig verleden, maar het wint in de huidige samenleving snel aan relevantie. Hoe ga je op een verantwoorde manier om met sociale media? Past mindfulness wel in het bedrijfsleven, wanneer de focus op productiviteit? Met de rijkdom aan medische data die beschikbaar komen over patiënten? Hoe gaan we om met de Boeddhistische oorsprong van mindfulness?

Kan mindfulness ons helpen om een beter antwoord op deze vragen te vinden? Want ook het woord mindfulness kan al dan niet terecht geassocieerd worden met het op een kussentje zitten en je verdiepen in je eigen gevoelens, gedachten en behoeften. Komt de vraag of wij vanuit de juiste intentie handelen wel voldoende aan bod in de mindfulness trainingen zoals we die geven?

Drie sprekers zullen dit thema vanuit hun eigen optiek en werkveld belichten:

Dr. Marcel Becker, universitair hoofddocent Praktische Filosofie aan de Radboud Universiteit zal het thema belichten vanuit het Westers filosofisch perspectief.

 

Varamitra, boeddhist, voormalig Hoofd Boeddhistische Geestelijke Verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, initiator van de

Postacademische opleiding Boeddhistische Geestelijke Verzorging aan de VU Amsterdam. Mede-oprichter van  Boeddhistisch Centrum Haaglanden.

 

 

Dr. Andreas Schmidt, Assistant Professor of Political Theory at the Faculty of Philosophy at the University of Groningen.

During his keynote he will defend MBI’s against two ethical challenges.

Meer informatie over het Landelijk Mindfulness Symposium 2019.

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.