We zijn erg enthousiast te mogen aankondigen dat Bart van Melik op donderdag 24 juni wederom een Insight Dialogue verdiepingsdag komt verzorgen. MBSR- en MBCT-trainers, begeleiders van andere vormen van meditatie en oud-deelnemers aan de training Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom om deze online retraitedag bij te wonen.

Insight dialogue

We worden met veel geconfronteerd: een wereldwijde pandemie, politieke verdeeldheid en groeiende sociale en economische ongelijkheid. Hierover wordt veel gepraat; echter vaak vanuit gewoonte en meestal zonder mindfulness.
Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie terwijl we spreken en luisteren.

Deze retraitedag is een uitnodiging om te oefenen met de praktische instructies van de Boeddha over verstandig spreken: kun je ervan afzien iets te zeggen dat niet nuttig is? Alleen spreken wat waar en nuttig is? En weten wanneer je moet spreken – zelfs als het onprettig is voor anderen?

Ondersteund door praktische meditatie-instructies zullen we onderzoeken hoe we condities kunnen creëren om aandachtig te luisteren en de waarheid te spreken.

Bart van Melik

Bart van Melik Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Praktische informatie

Doelgroep: De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in jouw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.
Locatie: Online.
Datum & tijd: Donderdag 24 juni van 10.00 – 17.00 uur.
Kosten: De kosten voor deelname bedragen € 85,-.

Meer informatie & aanmelden via deze link.

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.