Nieuws

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dialoogbijeenkomst toekomst trainersvak

 

Naar een visie op de toekomst van het vak

Als mindfulnessinstituten zijn we dagelijks bezig met het vak, bijvoorbeeld door workshops, contact met internationale netwerken, verbetering en uitbreiding van opleidingsmogelijkheden, en natuurlijk het begeleiden van studenten, tijdens en na de opleiding. We zien de noodzaak van een brede dialoog over ons vak en de organisatorische vormgeving van ons beroepsveld. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat de geweldige potentie van mindfulness om bij te dragen aan gezondheid, welzijn en de samenleving kan worden waargemaakt.

Deze dialoog moet primair inhoudelijk zijn. Wij willen hiervoor samen met jullie, mindfulness­trainers van Nederland, in gesprek gaan.

Daarom nodigen wij jullie hierbij uit voor een serie dialoogbijeenkomsten op diverse plaatsen in het land. Op iedere bijeenkomst zijn alle afgestudeerde mindfulness­trainers aan de erkende opleidingsinstituten welkom, zowel leden als niet-leden van VMBN en VVM.

Op elke dialoogbijeenkomst zullen sprekers van verschillende opleidingen hun visie geven op de toekomst van ons vak en mindfulness in Nederland. Denk aan: vormgeving van mindfulness in deelgebieden (onderwijs, opvoeding, werk etc.), behoefte aan nascholing, beroepserkenning, accreditatie, aandachtsvelden in wetenschappelijk onderzoek, samenwerking met andere organisaties (op het gebied van gezondheid bijvoorbeeld), representatie in de media en de versteviging van de maatschappelijke rol van mindfulness.

We zullen vragen voorleggen aan alle aanwezigen en met elkaar in dialoog gaan over wat de toekomst van mindfulness nodig heeft en hoe de beroepsontwikkeling van trainers het best vormgegeven kan worden.

Manifest en landelijk symposium

Op basis van deze dialoog én onze inzichten vanuit de wetenschap en de beroepsopleidingen zullen we een manifest Mindfulness, het trainersvak en onze bijdrage aan een inclusieve en duurzame samenleving presenteren. Dit zal plaatsvinden op 4 oktober 2019 op het Landelijk Mindfulness Symposium in Nijmegen.

In het manifest geven we een schets van de ontwikkelingen van mindfulness en het trainersberoep, onze visie op de toekomst van het vak, en scenario’s voor de organisatorische vormgeving van het beroepsveld (opleiding, nascholing, beroepserkenning, accreditatie, wetenschappelijk onderzoek, maatschappelijke verankering).

We zien jullie graag op een van de dialoogbijeenkomsten en op het Landelijk Symposium Mindfulness.

Hartelijke groet,

  • SeeTrue (Rob Vincken, Franca Warmenhoven);
  • Radboudumc Centrum voor Mindfulness (Anne Speckens, Nicole Schoonbrood);
  • Centrum voor Mindfulness (Rob Brandsma, Wibo Koole).

Wanneer en waar?

Dialoogsessies

Je bent van harte welkom op één van de onderstaande dialoogbijeenkomsten. Voel je vrij en uitgenodigd om, als je dichter in de buurt woont of het je beter uitkomt, naar een van de bijeenkomsten bij jou in de buurt te komen, ook al is dat niet bij de instelling waar je bent opgeleid.

We stellen het erg op prijs als je via onderstaande mailadressen even laat weten of je komt!

  • Maastricht – 8 mei 2019 van 19.00 – 21.00 uur – See True | Aanmelden
  • Nijmegen – 16 mei 2019 van19.00 – 21:00 uur – Radboudumc Centrum voor Mindfulness | Aanmelden
  • Amsterdam – 22 mei 2019 van 19:00 – 21:00 uur – Centrum voor Mindfulness Amsterdam |Aanmelden
  • Zwolle – 29 mei van 19:00 – 21:00 uur | Aanmelden

Onze brief aan de VMBN

In deze brief aan het bestuur van de VMBN geven vier opleidingsinstituten tot mindfulness­trainer aan waarom een dialoog over de toekomst van het trainersvak nodig is en waarom zij het vertrouwen in het VMBN-bestuur hebben verloren.

 

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.