Nieuws

5-daagse retraite ‘De vier velden van mindfulness’

Samen met het Centrum voor Mindfulness Amsterdam organiseert het Radboudumc Centrum voor Mindfulness de 5-daagse retraite ‘De vier velden van mindfulness’.

Het beoefenen van mindfulness heeft zijn wortels in de boeddhistische traditie. De leerrede waarin de Boeddha uitlegt wat de beoefening van mindfulness inhoudt, is de satipatthana sutta. Naar aanleiding van deze tekst oefenen we hoe we mindfulness kunnen cultiveren in meditatie, en ook hoe we het kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

In deze retraite worden de vier velden van mindfulness (lichaam, gevoelens, geest, dhamma’s) uit deze sutta onderzocht. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de zogenaamde hindernissen, de obstakels die we tegenkomen in het oefenen, niet alleen op het kussen maar ook in het leven zelf. Tenslotte zal de begeleiding gericht zijn op het ontwikkelen van innerlijke vriendelijkheid, die juist kan helpen bij het oefenen, vooral ook op momenten dat we het lastig hebben.

Er worden drie 5-daagse retraites aangeboden die in verschillende combinaties worden begeleid door Anne Speckens, Wibo Koole, Nicole Schoonbrood en Rob Brandsma. Zij zijn allen mindfulnesstrainer en hebben de Bodhi College Dharma Teacher Training voltooid.

Wil je meer weten en/of jezelf aanmelden? Bekijk dan de pagina over de 5-daagse retraite ‘De vier velden van mindfulness’

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.