Nieuws

3-daagse retraite | De kracht van zachtmoedige aandacht

Het Centrum voor Mindfulness Amsterdam organiseert in het weekend van 20 – 23 augustus 2021 een 3-daagse retraite met Nicole Schoonbrood (Radboudumc Centrum voor Mindfulness) en Wibo Koole (Centrum voor Mindfulness Amsterdam).

Tijdens deze driedaagse stilteretraite zullen ze expliciet aandacht schenken aan hoe we zachtmoedige aandacht kunnen cultiveren, zowel tijdens onze meditaties als in het dagelijks leven. Ze oefenen met verschillende onderdelen uit de mindfulnesstraditie, zoals begeleide meditaties, bewegingsoefeningen, bodyscans, met aandacht lopen, en een lezing met reflecties op het thema. Daarnaast zal er veel aandacht geschonken worden aan de vriendelijkheidsmeditatie, een van de vier hartkwaliteiten, die in het Pali de Brahmavihara’s genoemd worden. Het gezamenlijk oefenen in een omgeving van stilte en natuur zal ons ondersteunen in het exploreren van de kracht van zachtmoedige aandacht.

Voor wie?

Deze stilteretraite van drie dagen is toegankelijk voor iedereen, zowel voor degene die voor het eerst op retraite gaat als ook voor mensen die al vaker op retraite zijn geweest.

Praktische informatie

Data: vrijdag 20, zaterdag 21 & zondag 22 augustus 2021
Locatie: Conferentieoord de Poort, Biesseltsebaan 34 in Groesbeek
Kosten: €375,- waarvan € 275,- voor verblijfs- en administratiekosten en € 100,- voor begeleiding. Je verblijft op een 1- persoonskamer met eigen douche en toilet.

Meer informatie en aanmelden via de website van het Centrum voor Mindfulness Amsterdam.

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.