Nieuws

Wekelijkse live online meditaties | Woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur

Elke woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur worden er mindfulness- en compassie oefeningen aangeboden die je live kunt streamen via YouTube. Deze livestream is bedoeld voor zorgverleners, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Mindfulness- en compassie oefeningen kunnen ondersteunend zijn in deze roerige tijden. Het kan je helpen stil te staan bij het huidige moment, bij hoe je je voelt, wat je in je lichaam ervaart, gedachten die zich voordoen. En die enerzijds toe te laten en anderzijds van wat afstand te bekijken. Wat is wijsheid in deze enerverende tijden? Wanneer is het beter lastige emoties weg te slikken en door te gaan, wanneer om ze toe te laten en te uiten? Bovenal is in dit moment vriendelijkheid, mededogen en zorgzaamheid nodig, voor elkaar maar ook voor jezelf.

Het Radboudumc Centrum voor Mindfulness zal daartoe de komende periode wekelijks live een mindfulness of compassieoefening aanbieden, verzorgd door trainers die verbonden zijn aan het centrum. Deze live meditaties bieden de mogelijkheid om één uur te oefenen en zijn vergelijkbaar met een terugkombijeenkomst.

Livestream terugkijken:

De livestreams die zijn geweest kun je terugkijken via ons YouTube kanaal. Hierbij een overzicht van de laatste 3 meditaties:

Bekijk het volledige overzicht

Op onze website kun je de geluidsbestanden van de reguliere mindfulness- en compassie oefeningen vinden.

Als je naar aanleiding van de oefeningen suggesties of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via mindfulness@radboudumc.nl. Je bericht wordt doorgestuurd naar de betreffende trainer die hierop zal reageren.

Meer nieuwsitems

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.