Communicatie & Mindfulness

Als u een mindfulness basistraining heeft afgerond kunt u deelnemen (of kunt u uw vaardigheden verdiepen met) aan deze online interpersoonlijke mindfulnesstraining. In deze training leert u meer zicht te krijgen op uw handelen in het contact met anderen.

mindfulness communicatie

Met behulp van de richtlijnen van Insight Dialogue van Gregory Kramer, onderzoeken we onze patronen binnen de communicatie en binnen interpersoonlijke relaties. Dat doen we door het beoefenen van meditatie in dialoog. Naast het oefenen van de richtlijnen wordt er tevens intensief gewerkt met de fundamenten van de mindfulnesstraining. Tijdens de bijeenkomsten wisselen formele aandachtsoefeningen zich af met oefeningen in spreken en luisteren aan de hand van diverse levensthema’s. Een werkboek biedt ondersteuning voor de opdrachten die als huiswerk worden meegegeven. Deze training levert een bijdrage aan de integratie van mindfulness in je persoonlijke leven én beroepspraktijk.

Tijdens deze vervolgtraining leert u anders om te gaan met patronen in het denken en handelen bij interpersoonlijke stress en confrontaties, zowel in het dagelijks leven als in de beroepspraktijk.

Als u de basistraining MBSR of MBCT heeft afgerond en u wilt uw instrumentarium voor mindfulness verbreden en verdiepen dan kunt u deelnemen aan deze interpersoonlijke mindfulnesstraining.

De kosten van de training bedragen € 250,- (studenten € 180,-). Dit is inclusief cursusmateriaal. Deze vervolgtraining wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Donderdag 2, 9, 23, 30 maart en 6 april van 18.30 – 21.00 uur.
Trainer: Nicole Schoonbrood

Deze training wordt online aangeboden via de videoconferentie software ZOOM.

Na het definitief worden aanmelding gaat geldt de volgende annuleringsregeling: tot vier weken voor aanvang wordt € 35,- in rekening gebracht. Bij annulering tot één week voor aanvangsdatum wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering vanaf één week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.

Ervaringen deelnemers

Vooral in de tijd dat mijn schoonmoeder op sterven lag heb ik veel aan de training gehad. Ik nam de tijd om aandachtig naar haar te luisteren. Ook sneed ik onderwerpen aan waar ik voorheen niet goed over durfde te beginnen. Hierdoor vertelde mijn schoonmoeder dingen die haar kinderen en kleinkinderen nog niet wisten. We zijn nu erg dankbaar dat ze haar verhaal met ons heeft gedeeld.
Vrouw, 48 jaar

Om optimaal gebruik te maken van deze website, dient u gebruik te maken van Google Chrome.